Отборът „Проект“ вдигна купата в турнира на Каменица във Варна
юни 15, 2022

Отборът „Проект“ вдигна купата в турнира на Каменица във Варна

„Лудата банда“ се класира на второ място  
 

Варна, 13 юни 2022 г.По терените в морската ни столица Варна при пълни трибуни се разиграха истински футболни дербита по време на третия турнир за любители Каменица Фен купа. Във финала отборите на „Проект“ и „Лудата банда“ не успяха да излъчат победител при резултат 0:0 в редовното време. Стигна се до рулетката на дузпите, където с 3:1 победата завоюва отбор „Проект“. За четвърти път в своята отборна история на Каменица Фен купа вицешампион стана „Лудата банда“. Трето място завоюваха отборите МФК „Монтана“ и „Батальона“.

Тимовете във Варна показаха голям интерес към играта, като се включиха най-много на брой отбори до момента – цели 94. Те премериха футболните си умения на спортен комплекс „Студентска“, а допълнително предизвикателство за тях беше колебливото време.

С уникалния шанс да се изправят срещу останалите полуфиналисти на големия финал в Пловдив на 10 и 11 септември, ще могат да се поздравят отборите, класирани на първо и второ място.

Към гостите на турнира се присъедини Георги Арнаудов, главен експерт в отдел „Спорт“ към Община Варна, и с дългогодишна кариера в професионалния футбол като вратар. „От името на Община Варна и в лично качество като футболист съм много радостен да съм днес тук сред Вас. Благодаря на „Каменица“ АД, че отново сме на терена, защото спортът е здраве и трябва да бъде подкрепян.“, каза Арнаудов.

Специален гост на събитието в неделния ден беше носителят на шампионската титла и два пъти на Купата на България - футболистът Милен Петков. Той поздрави регионалните шампиони и им пожела успех във финалния кръг на турнира. „Благодаря на най-старата бира Каменица за перфектната организация и че осъществи тази чудесна инициатива, събирайки ни заедно на терена. Футболистите доказаха своя професионализъм и ще се радвам следващата година във Варна да посрещнем двойно повече отбори.“, подчерта Петков.

С така желаната купа на шампиона за Варна и със специални спортни комплекти от марката H8S Hristo Stoitchkov си тръгна отборът победител „Проект“. Класираните на второ място „Лудата банда“, спечелиха раници от Givova, а отборите МФК „Монтана“ и „Батальона“, които завоюваха третото място, получиха спортни тениски от Givova. Специалното звание „Най-спортсменски отбор“ заслужено отиде при тима ФК „Златен Век 2020“ от град Велики Преслав. Всички призьори истински се зарадваха да получат хубава бира от Каменица и топки от марката H8S Hristo Stoitchkov.

Организаторите на турнира отредиха и специални индивидуални отличия. Титлата „Звездата на турнира“ грабна Антон Петков от отбор „Лудата банда“, който получи официална фланелка на испанския футболен клуб „Кордоба“ от Givova. На финала в Пловдив през септември един от всички играчи с титлата „Звездата на турнира“ ще спечели и официална фланелка на „Ню Елс Олд Бойс“ – аржентинският клубен отбор, от където стартира професионалната кариера на Лео Меси, Габриел Батистута и много други аржентински легенди на футбола.

Призът „Най-добър вратар“ заслужено отиде при Момчил Илиев от отбор „Проект“. Отличеният футболист спечели раница от Givova, бира Каменица и футболна топка с марката H8S Hristo Stoitchkov. На големия финал на Каменица Фен купа в Пловдив един от всички участници с титлата „Най-добър вратар“ ще бъде избран на томболен принцип и ще спечели посещение на мач на английския национален отбор по футбол на стадион Уембли с включен самолетен билет, нощувка в центъра на Лондон и билет за мача. Тази специална награда е осигурена от партньорите от Българска асоциация мини футбол.

Във Варна, както и в останалите градове-домакини на Каменица Фен купа, събитието подарява истинско забавление на всички свои зрители, участници и техните приятели и семейства. За най-активните запалянковци през всички дни от турнира имаше весели игри на терен като „Не се сърди човече“, „Точен шут“, „Дженга“, „Изтегли въжето“, табла и други. Всеки играч и гост на терена имаше шанса да участва в разнообразни игри със страхотни награди като халба Каменица, шапка, карти за игра и съдийска свирка. Един от всички участници в игрите спечели на томболен принцип уникалната награда от 365 бири за цяла година.

Официалните партньори на турнира са Българска асоциация мини футбол (БАМФ), спортният бранд на Христо Стоичков H8S и италианският производител на спортни облекла и екипировка Givova.

Следващата среща на Каменица Фен купа 2022 ще се проведе в София на 2 и 3 юли, а след това – във Велико Търново на 9 и 10 юли. Пълният график за провеждане на турнирите можете да откриете на www.kamenitzafancup.bg. Всички новини за Каменица Фен купа можете да следите на официалната Facebook страница www.facebook.com/kamenitzafancup и в Instagram @kamenitzafancup.

 

Наздраве за футболните моменти с приятели!